Moestuintjes

Kweek je groene vingers

Niet iedereen zal het stukje grond achter de oranje flat (hier dus) kennen. De tuintjes waren onbegaanbaar overwoekerd en verwaarloosd maar het woonbestuur heeft samen met een loonwerker (en financiële bijdrage van gemeente en SSH) dit aangepakt.

De nieuwe moestuin is ingedeeld in tuintjes van ongeveer 7 m² Deze grond wordt gepacht van de gemeente met de voorwaarde dat het er ten alle tijden netjes uit ziet. Dit is dus ook de voorwaarde naar de gebruikers van de tuintjes. Per maart 2011 zijn er 27 tuinen gerealiseerd, met de mogelijkheid om uit te breiden naar maximaal 46 tuinen.
Mocht je interesse hebben in een tuintje, dan kan je een plek reserveren via onderstaand formulier. Er is namelijk veel animo voor de tuintjes waar het woonbestuur natuurlijk erg blij mee is!

Het beheer van de tuintjes wordt gedaan door de commissie tuintjes. Indien deze onbereikbaar zijn dan kun je altijd bij het woonbestuur terecht met vragen en/of opmerkingen! Neem dan contact op via

Nieuw! De commissie tuintjes heeft een kas aangekocht die in de tuin gaat worden opgebouwd en door tuintjesgebruikers gebruikt kan gaan worden (onder voorwaarden en toestemming van de commissie tuintjes). Als jij wil helpen bij de opbouw van de kas laat het dan vooral weten! De commissie tuintjes kan je hulp hierbij goed gebruiken!

  • De tuin is alleen voor bewoners
  • Commercieel gebruik is niet toegestaan
  • Er is een borg van €50,00
  • De tuin dient ten alle tijden goed onderhouden te worden

Voor het gebruik van de tuintjes (incl. materialen zoals een schep, etc. en de sleutel) moet je een contract ondertekenen en 50 euro borg betalen. Er is geen huur/pacht.

Wil je een tuintje huren neem dan contact op via